ARPTMetoda Pneuma Psihodad System a fost dezvoltată de psihoterapeutul peruan Juan Ruiz Naupari şi este o metodă eficientă pentru transformarea omului prin reconectarea cu dimensiunea interioara a fiinţei.

Juan Ruiz Naupari de formaţie transpersonală, este psihoterapeut acreditat de Prof. Dr. Stanislav Grof, este creatorul Sistemului Pneuma Psihodad, meloterapeut şi cercetător al valorilor conştiinţei, prin diferite tehnici care imbina cercetarea stiintifica cu invataturile traditionale specifice atit zonei natale Cuzco, Peru cit si a celor tibetane pe care le imbina in mod armonios in scopul dezvoltarii interioare ,obtinerii vindecarii, rezolvarea problemelor cotidiene prin accesul la formele de constiinta extinsa specifice Respiratiei Pneuma Psihodad Psihodad, armonizarii interioare,a relatiilor cu cei apropiati,cu familia,la locul de munca,o intelegere mai profunda a vietii si sensului existentei umane,principii care stau si la baza lucrarilor si a tehniclor initiate de Stanislav Grof.

In Romania, formarea si certificarea terapeutica in Respiratia Pneuma Psihodad , a avut loc pe baza unui program de colaborare intre COLEGIUL PSIHOLOGILOR, INKARRI MULTICULTURAL ASCOCIATION, ASOCIATIA ROMANA DE PSIHOLOGIE TRANSPERSONALA.
Respiratia Pneuma este o metoda directa de experimentare practica a spiritualitatii profunde care poate fi practicata in principiu de orice persoana, fara intermediere, in conditii de siguranta deplina. Cunoasterea spirituala se face prin acces direct, nemijlocit, prin trairea participativa propie fiecarui participant.

Respiratia Pneuma ofera acces la stari profunde de constiinta, de autocunoastere, cu posibilitati de integrare ulterioara in viata personala, de familie, sociala, profesionala.
Respiratia Pneuma ajuta la obtinerea unei stari de pace si armonie cu sine insusi si cu cei din jur, de toleranta si intelegere a propiei fiinte si a diversitatii umane, a sensului acestei diversitati in devenirea umana. La vindecarea treptata a fiintei.
Prin practicarea Respiratiei Pneuma se realizeaza o eliberare a emotiilor si a energiilor interioare blocate, o reuniune a psihologicului cu spiritualul, o deschidere spre constiinta multidimensionala a fiintei umane, prin procese de autoobservare si meditatie activa.
Respiratia Pneuma promoveaza valori ca umanul, intelegerea,aspectul multidimensional al contiintei, toleranta si iertarea, cu participarea activa la viata sociala si integrarea in viata cotidiana, pentru optimizarea si adaptarea completa la dinamica vietii.
Respiratia Pneuma Psihodad favorizeaza un mai bun acces la energiile vietii, la cresterea optimismului si a increderii in sine si in viata.

Respiratia Pneuma Psihodad are la baza tehnici de respiratie si un suport muzical bine pregatit. Conecteaza fiinta umana cu esenta sa transpersonala. Ajuta la constientizarea conflictelor interne, a traumelor traite care au generat blocaje emotionale si descarcarea eficienta a acestora prin procesul de cattarsis.
Prin practicarea Respiratiei Pneuma Psihodad au loc revelatii directe si personale, raspunsuri la intrebari, solutii pentru conflicte.

Este o transpunere in practica a principiului :
CUNOASTE-TE PE TINE INSUTI SI VEI CUNOASTE UNIVERSUL SI PE DUMNEZEU.
Descopera punti de comunicare intre stiinta si spiritualitate, noi valori precum bucuria vietii, libertate prin cunoastere si experimentare, compasiunea si intelegerea, implinirea, dragostea, umanismul. Prin Respiratia Pneuma Psihodad invatam si experimentam un alt mod de a trai viata folosind cunoasterea psihologica si spirituala .
Respiratia Pneuma Psihodad are ca obiectiv principal completarea sensului actual al vietii cu sensul profund si arhietipal al devenirii umane. Este apropiat de invataturile gnostice, oferind posibilitatea experimentarii, a trairii practice si a spiritualitatii profunde.
Ajuta la constientizarea sensului real al emotiilor, al gindirii, al experimentarii prin trairea spirituala profunda. Participantul traieste o experienta si constientizeaza.Foloseste experienta traita in viata de zi cu zi in scopul imbunatatirii acesteia.
Are loc un contact profund cu forta interioara a fiintei prin folosirea resurselor propii ale corpului, cu aplicare practica in viata de zi cu zi, extinderea constientizarii, identificarea conflictelor interioare si abordarea actionala a acestora in sensul constientizarii si vindecarii prin trezirea energiei vindecatoare a corpului.

Corpul omului stie ce trebuie sa faca. Terapeutul inlesneste accesul la dimensiunea interioara care pune in miscare procesul de vindecare.
Respiratia Pneuma Psihodad ajuta la formarea valorilor umane durabile, recuperarea celor pierdute si redimensionarea importantei acestora.Conectarea cu partea sacra a fiintei umane cu ghidul interior, cu inteligenta superioara si constiinta completa.
Relaxarea si detensionarea musculara si emotionala, meditatia contemplativa dar si activa, imbunatatirea accesului la energia vietii si a fortei vitale.
Invatarea tainelor autoobservarii creative ca resursa pentru depasirea conflictelor si accesarea constiintei extinse.
Practicarea Respiratiei Pneuma Psihodad are loc ca modalitate de rezolvare a conflictelor interioare si exterioare de imbunatatire a relatiilor interumane in spiritul tolerantei si acceptarii, de reducere a egoului ca piedica in devenirea completa.
Invatarea de tehnici concrete de extindere a constiintei umane, de folosire a acesteia la intregul ei potential natural.

Constientizarea si transcenderea aspectelor emotionale si mentale ale fiintei.
Trairea emotiilor blocate si intrerupte si vindecarea emotionala prin consumarea acestora.
Studiul formelor constiintei umane si accesul la forme complete de constiinta .
Imbunatatirea relatiilor cu sine si cu ceilalti.
Respiratia Pneuma Psihodad presupune lucrul cu eul si reducerea potentialului de conflict a acestuia .Ajuta la gasirea caii interioare de acces la dimensiunea completa a fiintei umane prin accesarea dimensiunii transpersonale .

Cunoasterea si experimentarea aspectelor subtile ale fiintei, a continutului psihicului uman, experienta iubirii si trezirea potentialului spiritual.
Respiratia Pneuma Psihodad ajuta sa descoperim legile universale care guverneaza viata noastra si raspunsuri la intrebari legate de sensul vietii.
O crestere a potentialului spiritual, energetic si mental cu utilitate practica imediata.
O sesiune de Respiratie Pneuma Psihodad presupune:
-O scurta prezentare cu rol de introducere in sistemul Pneuma Psihodad.
-Sedinta de respiratie efectiva pe fond muzical atent selectionat care prin natura sa ajuta procesul de introspectie si constientizare.
-Partea de integrare prin desenarea madalei, expunerea trairilor si constientizarilor, a experientei traite, observarea neutra si meditatia actionala.
Sesiunea este mediata de catre facilitatori experimentati, care asista persoanele pe timpul acestei experiente.

Terapia si respiratia Pneuma Psihodad sunt practicate atat individual cat si in grup de catre mine psihoterapeutul Dumitru Dan.Otrocol.
dd

-Sunt psihoterapeut acreditat COPSI, practic de mai multi ani psihoterapia.
– Absolvent al Universitatii din Bucuresti,Facultatea de Psihologie.
-Master in psihoterapii Psihanalitice la Universitatea HIPERION din Bucuresti.
-Master in victimologie la Universitatea SPIRU HARET din Bucuresti.
-Formare psihoterapeutica in Hipnoza Clinica si terapie Ericksoniana .
-Formare in psihologie clinica.
-„Certificat în Pneuma Psihodad System Therapy” de catre Asociaţia Română de Psihologie Transpersonală (ARPT) impreuna cu Inkarri Multicultural Association, certificare recunoscuta COPSI sub indrumarea si formarea psihoterapeutului peruan Juan Ruiz Naupari.
-Formare in Analiza Viselor prin metoda Pneuma Psihodad.
-Participant la diverse cursuri de formare continua in specialitati clinice si psihoterapie.
-Experienta practica in mai multe clinici si apoape zilnic in cabinetului de psihoterapie Psihodad.

Provocarile terapiei practice ma determina sa caut noi abordari prin deschiderea si practicarea Psihologiei transpersonale si a Respiratiei Pneuma Psihodad. Rezultatele obtinute si preocuparea pentru psihoterapia practica ma ajuta sa obtin raspunsuri noi pentru mine si solicitantii mei.

Situatii care au fost lucrate prin psihoterapia clasica sunt continuate prin ridicarea la un alt nivel de experimentare, cel al psihologiei transpersonale, al contactului cu inteligenta interioara a fiintei umane, al trecerii de la meditatia contemplativa la cea actionala, observarea de sine,extinderea constiintei,cautarea de noi sensuri, o noua abordare a conflictelor interioare extinse in manifestare si in exterior asupra celor dragi, a familiei, a partenerului de viata,a copiilor, la locul de munca, in comunicarea interumana, in atitudinea fata de viata si fata de ceilalti oameni. Rezultatele obtinute m-au determinat sa spun un DA hotarit terapei transpersonale,terapiei Pneuma Psihodad, Analizei viselor.

Am aflat raspunsuri si in cazul unor patologii condamnate de psihologia si psihiatria clasica ca de nerezolvat iar persoanele ca fiind nerecuperabile.

Suna si te programeaza la cabinetul de psihoterapie PSIHODAD.