Programare si Realitate

Respiratie PneumaDupa ce ne nastem suntem un computer gol care incepe sa adune experiente si  informatii. Nu ne nastem cu ceea ce suntem la un moment dat. Primim informatiile de la mediu prin procese specifice. Treptat aceste experiente devin o parte din ceea ce credem ca suntem, ne identificam cu suma acestora. Gandim, simtim, ne comportam sub influenta experientelor traite. Acordam mai multa sau mai putina importanta  unor evenimente, persoane, obiecte, etc.,  in functie de modul in care acestea  relationeaza cu propriile experiente.

Categorisim lucrurile si punem etichete in functie de aceste experiente. Nu ne nastem cu conceptele pe care le avem, le preluam pe cele preexistente. Astfel lucrurile devin bune sau rele, importante sau neimportante, adevarate sau false, normale sau anormale, mai mult sau mai putin, ca urmare a acestei raportari. In raport cu ceea ce exista, ceea ce vedem ,ceea ce credem despre lucruri este ceva redus, limitat de sistemul de perceptie influentat de acumularile experentiale. Totul depinde de  aceasta capacitate de a constientiza.

Nu ne nastem cu stiinta noastra, cu credintele noastre, nici cu prejudecatile noastre, ori cu o imagine clara a normalului, a firescului. Suntem un computer care se autoseteaza, si fiecare computer contribuie la setarea tuturor computerelor viitoare. Ne extindem constiinta si contribuim, probabil, la extinderea constiintei naturii umane. Nu ne nastem setati  la o religie sau alta, dar ne putem naste ca  oameni cu o anume esenta spirituala.

Disponibilitatea spre spiritualitate exista in esenta fiintei noastre, la fel cum exista setarea spre cautarea cunoasterii, implicarea in rezolvarea de probleme, cautarea placerii, a fericirii.

Increderea sau neincrederea, deschiderea sau inchiderea, siguranta sau nesiguranta desi pot exista ca predispozitii, sunt setari ulterioare ale mediului in care traim si convietuim, ale experientelor proprii pe care le avem. Nu ne nastem setati avand  conceptul ca oamenii sunt buni sau rai, spirituali sau nonspirituali, ca viata este o lupta, ca trebuie sa fim in concurenta cu oricine sau orice, ca totul presupune o lupta, ca scopul existentei este supravietuirea sau raportarea la celalalt, ca suferinta este mijlocul dezvoltarii. Poate constiinta este mijlocul dezvoltarii, nu suferinta.

Toate  acestea sunt setari  ale mintii noastre. Astfel ajungem sa ne reducem intreaga fiinta la nivelul constiintei de supravietuire, sa intram in lupta de dragul luptei si competitiei.

Reducandu-ne la nivelul luptei de supravietuire ne reducem, ne limitam fata de complexitatea si profunzimea data de consitiinta de sine. Ajungem sa ne identificam cu bunurile noastre, cu realizarile noastre, cu ceea ce avem, facem si mai putin cu ceea ce am putea fi.

O solutie buna este lucru cu sine. Cunoasterea interioara v-a influenta  propria traire fata de noi insine si fata de cei din jur. In interiorul fiintei umane se afla esenta fiintei care asigura accesul la deplinatate, la constiinta si perceptia  infinita. A ne identifica doar cu ceea ce gandim si simtim este o modalitate partiala de acces la imensitatea fiintei umane. A gandi, a percepe ceva nu inseamna a ne limita la acel ceva. Nu suntem doar ceea ce gandim sau simtim, suntem mai mult de atat. Constiinta noastra este acea parte din interior care gandeste, simte, dar nu se reduce doar la acestea. Capacitatea  perceptiei si a constiintei este una nelimitata. Acesta este centrul in jurul caruia trebuie sa gravitam, este centru de unde plecam si ne intoarcem.  Este originea fiintei  noastre.

Sistemul Pneuma foloseste tehnici de respiratie specifice permitand accesul la constiinta amplificata, extinsa.

In practica Pneuma se intra in aceasta stare de contiinta amplificata cu un scop, cu un obiectiv,  cu o intentie clar definitita .

La modul general poate fi: obtinerea unui raspuns la o intrebare, luarea unei decizii, contactul cu esenta fiintei, constiinta extinsa,  s.a.m.d.. Fiecare intentie  va fi particularizata de catre  participantul la sesiune.

Sistemul Pneuma practica o procedura in conditii de siguranta deplina si este acreditat academic.

Suna si programeaza-te la o sesiune de Terapie si Respiratie Pneuma la cabinetul de psihoterapie Psihodad.

Psihoterapeut: Dan Dumitru Otrocol