Este o calatorie in memoria profunda a fiintei, in inconstientul indepartat, o hipnoza regresiva in momentul in care a avut loc evenimentul traumatizant care face obiectul calatoriei.
Aceasta poate fi:
IN PERIOADA PRENATALA – Calatoria la acele acumulari energetice de natura emotionala care s-au format si depozitat in memoria profunda la nivel inconstient in perioada cuprinsa intre momentul conceperii, a dezvoltarii intrauterine, pana la nastere. Conditiile unor acte sexuale, comportamentul partenerilor, agresivitatea sexuala, copilul neplanificat si nedorit, conditiile psihosociale oferite de mediul social si familial, atitudinea parintilor referitor la formarea, dezvoltarea si nasterea copilului, natura relatiei dintre parinti, evenimente sociale, istorice de natura traumatizanta pot determina aceste categorii de blocaje energetice la nivel prenatal. Acestea pot fi:
-traume de natura sociala, familiala, etnice, nationale, evenimente catastrofale ,tortura s.a..
-evenimente cu mare incarcatura afectiva in viata parintilor, mai ales a mamei: stare de sanatate afectata, violenta domestica, evenimente traumatice, divort, pierderea unei persoane apropiate, s.a.
IN MOMENTUL NASTERII – Ne ajuta sa depasim trauma nasterii, sa eliberam programul de fixatii si blocaje inutile. Nasterea biologica cu amintirile legate de procesul nasterii, emotiile si senzatiile aferente si influentate de deschidere catre zone ale inconstientului colectiv arhietipal.
Procesul nasterii poate fi de natura traumatica atat pentru copil, cat si pentru mama.
Nivelul perinatal este influentat de nasterea biologica cu amintirile legate de procesul nasterii, emotiile si senzatiile aferente si influentate de deschiderea catre zone ale inconstientului colectiv arhietipal. Adaptarea de la un mediu care asigura in totalitatea necesitatile copilului la unul altfel structurat si organizat pe alte principii. Greutatile nasterii, starea de sanatate a mamei, trecerea de la un mod de respiratie la altul, travaliul, durerea fizica si implicatiile psihologice ale nasterii si calitatii de mama pot avea uneori un context traumatic ce se poate inmagazina in memoria adanca la nivel inconstient .
IN PERIOADA COPILARIEI SI ADOLESCENTEI:
Unele amintiri traumatice din copilarie sau din alte perioade pot reveni in timpul sesiunilor cu o prelucrare insa constienta. Persoana poate constientiza modul in care acestea i-au afectat viata si relatiile, iar retrairea lor este completata, cu senzatiile si emotiile aferente. La fel pot fi retraite si traumele fizice, bolile dureroase, interventii chirurgicale, rani, s.a. Emotiile si energiile fizice fiind de aceasta data retraite complet. Prin retrairea ca matur, multe emotii si senzatii pot fi constientizate diferit fata de trecut. Altfel, evenimentul poate ramane in inconstient ca un element strain neconstientizat ce va fi retrait prin repetitie influentand gandurile, emotiile si comportamentele noastre.
Factorii care pot genera traume in aceeasta perioada:
-greutati de individualitate si de formare a sinelui propriu in perioada adolescentei, impiedicarea individuarii copiilor prin manifestari egotice de catre parinti;
-greutati la examene, in manifestarea dorintei de ascensiune sociala, la locul de munca;
-scaderea increderii in sine sau insuficienta formare a acesteia;
-modele sociale contradictorii fata de cele educationale;
-greutati in inceperea vietii sexuale, trairea traumatica a primelor experiente sexuale;
-comunicarea defectuoasa in relatii cu alte persoane;
-pierderea unei persoane apropiate, a unei relatii;
-comportament agresiv al parintilor, atitudine dominatoare, inhibatoare a unei alte persoane asupra copilului;
-pedepsirea de neinteles de catre copil sau disproportionat fata de fapta, eveniment;
-impiedicarea de catre parinti, educatori a manifestarii unor aptitudini natural existente ale copilului si fortarea integrarii unui alt comportament apreciat social, dar la care copilul manifesta mai putine aptitudini;
-comportament ostil fata de copil ca urmare a lipsei dorintei parintilor de a se naste;
-educatie riguroasa si neadecvata in etapa sexualitatii manifeste la copil, abuzuri sexuale;
-supraprotejarea sau lipsa de protejare de catre parinti;
-evenimente sociale, istorice cu efect traumatic.
Forme de manifestare ale blocajelor energetice traumatice:
– Relatii interpersonale dificile;
-Familii dezorganizate;
-Stima de sine, adaptare sociala, vointa, responsabilitate scazuta;
-Rani – respingerea, abandonul, umilirea, tradarea, nedreptatiea, care influenteaza psihicul si modul de viata;
-Hiperactivitate, violenta urbana si domestica;
-Frici, anxietate fara un motiv real, tendinta de evitare a realitatiilor, a implicarii, fuga de responsabilitati, dependenta de alte persoane, obiceiuri, obiecte, masochismul, comportament dominativ, rigid s.a.m.d;
-Reactii postraumatice disproportionate fata de eveniment;
-Clivajul exagerat al sinelui si identificarea limitata si exagerata a eului cu rolurile sociale;
-Manifestari nevrotice, psihotice, atitudini paranoide si exacerbarea unor egouri;
-Comportament agresiv, sadic;
-Lipsa de empatie si comportament schizoid;
-Trairea exagerata a sentimentului de vinovatie;
-Folosirea exagerata, inconstienta a rolului de victima, salvator, persecutor;
-Neacceptarea diferentelor umane, a punctelor de vedere diferite;
-Ganduri, emotii, comportamente folosite repetitiv, nejustificat rational dintr-un impuls interior inexplicabil s.a.m.d. .
IN DIVERSE PERIOADE DIN VIATA CARE AU GENERAT BLOCAJE ENERGETICE:
Casatoria, divortul, pierderea unei persoane, a unui loc de munca, afectarea starii de sanatate, evenimente istorice, sociale pot genera traume. Toate aceste blocaje si traume interioare aflate in memoria adanca sunt un mare consumator din energia fiintei. Totodata energia neexprimata va influenta la nivel inconstient gandurile, emotiile, actiunile noastre. Fixatiile, complexele, sunt energii blocate in corp care ies din sfera controlului constient, functioneaza la nivel inconstient si mai mult sau mai putin ne domina viata. Sunt cauza nemultumirilor, frustrarilor. Sunt elemente care au creat programe proprii, inconstiente de existenta. Ne influenteaza in mod negativ, o mare parte din energia corpului o folosim ptr aceste blocaje. Totodata ne limiteaza modul de a contientiza, de a ne raporta, de a trai relatiile cu ceilalti, cu familia, cu cei dragi. Le vom intalni ca depresii, anxietati, fobii, furii, manie, ganduri in tulburare sau in limitare, comportamente de neinteles de catre ceilalti si uneori de catre noi insine. Ajungem sa nu mai stim ceea ce suntem, nu mai suntem centrati.
IN ALTE VIETI:
Se poate transcende timpul liniar si se pot experimenta intamplari karmice, filogenetice, ancestrale, rasiale si de inconstient colectiv, dar si continuturi traumatice din copilarie, adolescenta sau din alte momente ale vietii.
Calatoria intr-o alta viata poate avea loc numai daca solicitantul crede suficient in aceasta abordare. Se are in vedere identificarea acelei vieti, a momentului in care s-a produs blocajul, a persoanelor prezente, a tiparelor negative care au fost preluate si repetate in actuala viata. Scopul fiind de constientizare si reincadrare sau de inlocuire a acestor tipare, de deblocare a energiilor negative si folosirea lor pentru a asigura deplinatate si functionare optima, libera in prezent. Este un mod de a deveni liber si eliberat.
Se are in vedere accesul la amintiri si experiente colective, filogenetice, karmice, rasiale, ancestrale, experiente arhietipale pe care nu le putem cunoaste pe cale intelectuala,constiinta cosmica, principiul creativ initial.
Cercetarile efectuate asupra starilor emotionale si psihosomatice au evidentiat in continuarea aspectelor clasice localizate in perioada postnatala cauze care duc in perioada prenatala, dar si cea transpersonala, a inconstientului colectiv, ancestral, amintiri rasiale, filogenetice, motivate arhietipal.
Ofera un potential ridicat de rezolvare a ranilor culturale si istorice, la oprirea efectelor trecutului asupra sanatatii, a relatiilor profesionale, cu cei din jur, cu familia , comunitatea.
Prin aceasta calatorie in alte vieti, identificam elemente care se manifesta in prezent ca subparti, ca subpersonalitati din noi. Pentru a elibera aceasta energie blocata si a o folosi in momentul prezent este necesar sa identificam si sa punem in practica noi modalitati de integrare a acestora in viata curenta.
Durata unei sesiuni de lucru poate fi de 2-3 ore.
In anumite situatii se pot organiza mai multe sesiuni.
Procedura de lucru presupune:
-Pregatirea si asigurarea cadrului teoretic necesar.
-Inducerea transei sau facilitarea accesului la o forma de constiinta extinsa.
-Procedura propriu- zisa .
-Integrarea experientei prin diverse metode specifice.
Suna si programeaza-te la o sesiune de Terapie si Respiratie Pneuma la cabinetul de psihoterapie Psihodad.
Psihoterapeut: Dan Dumitru Otrocol