ANALIZA SI  PROGRAMAREA VISELOR

Sunt doua din tehnicile specifice Terapiei si Respiratiei Pneuma

ANALIZA VISELOR

respiratie-pneumaPrin analiza viselor,  elemente ale visului sunt trecute printr-un proces de constiinta extinsa in urma careia aceste elemente sunt amplificate, ceea ce duce la o traire si a constientizare mult mai profunda a visului in totalitate cit si a elementelor sale. Analiza viselor include practici avansate de amintire a viselor şi formarea capacitatii de a deveni conştienţi de ele, de a distinge tipurile de vise şi de a dezvolta abilitati de experimentare  a proiectiilor din vise pe o bază de autoconştientizare şi analiza extinsa.

– Presupune  a  lucra cu propriile vise pentru a obtine un ghidaj in procesele de autocunoastere şi înţelegerea proceselor personale.
– Insusirea de tehnici tehnici avansate simple si sigure  pentru visare lucidă şi trairea experienţei de constiinta extinsa.
-Formarea de deprinderi cu visele pentru ghidare, vindecare şi învăţare.

PROGRAMAREA VISELOR

Visele ne arata intotdeauna  ceva despre noi.Suntem obisnuiti cu aparitia spontana a viselor dar si a continuturilor acestora . O mare parte din vise sunt continuari pe un alt plan al evenimentelor traite in timpul zilei mai ales a celor care ne-au marcat puternic. Viata ne-a pus in situatia de a ne crea un sine fals(in care ne identificam cu statutul social, cu profesia, cu ceea ce am realizat pe linie de a avea, de a face ,de a fi,astfel incit ne reducem intreaga potenta de a fi si nu mai constientizam decit o fisie din ceea ce am putea fi ,crezind inreal ,ca aceasta este totul) si sinele real ceea ce suntem in mod natural dar nu permitem sa se exprime,reprimam,refulam,reducem ,ascundem,minimalizam  adica sinele natural,ca potenta ,ca posibilitate ,dar nefolosit suficient in momentul prezent. Acest sine ptr ca nu ii permitem sa se manifeste prea mult  ziua ,se va manifesta noaptea prin vise,cind cenzurile sinelui fals (egoul)sunt mai scazute. Plecind de la acest considerent s-a dezvoltat o  tehnica care permite sa  programam visul din timpul somnului. Avantajele acestei programari constau in faptul ca  o situatie conflictuala care se manifesta printr-o fluctuatie a unei alegeri ,insuficienta unor informatii la nivelul constient,poate fi depasita prin faptul ca situatia este trecuta printr-un proces  de amplificare a constiintei,de extindere a senzualitatii si a trairilor interioare ,a imaginisticii simbolice si nu numai. In concluzie vom aduce in sfera constienta mai multa informatie care pina la acel moment era inconstienta . Se acceseaza  un canal prin care obtinem mai multa informatie senzuala, vizuala si cognitiva astfel incit avem o posibilitate largita,mai ampla ,de a lua hotariri in viata pe baza unui material informational mai complet si mai complex.  Scopul analizei si programarii visului este de a ilumina intunericul,intunericul corupt. Avem posibilitatea de a permite inconstientului  sa manifeste in continuare prin vis starea de conflict si lupta interioara sau putem hotari noi ce punem in inconstient? Armonie sau suferinta ?Este un proces de alchimie interna.  Este un alt mod de abordare a unui  vis dar dinspre constiinta. Presupune  formarea de abilitati ptr a infrunta si depasi conflictul interior. Mergem in vis cu un scop,cu un obiectiv clar definit. Visul devine o plecare spre iluminare, spre constientizare. O persoana cu o stare interioara armonioasa,nonconflictuala,cu mintea si inima in armonie, nu are vise de victimizare,cosmaruri,etcc Putem alege :Ginduri,actiuni ,vise, mecanice sau constiente. Visul este o stare intre doua lumi cea care credem ca suntem si cea care putem fi. Trecerea de la un vis la altul poate fi spontan dar si voluntar cu participarea constiintei. Din perspectiva analizei viselor acordam o atentie speciala aplicarii visului in viata zilnica,ptr reducerea conflictelor ,ptr transformarea vietii cotidiene intr-o cautare dinamica a fericirii si a  armoniei cu noi insine si cu cei din jurul nostru.

Suna si te programeaza la Cabinetul de psihoterapie PSIHODAD.