Sistemul Pneuma la Cabinetul PSIHODAD


Terapia si Respiratia Pneuma

Este o practica in conditii de siguranta a psihologiei si a spiritualitatii profunde.

Autoobservarea propiei fiinte in conditii de constiinta amplificata  si trairea experientei .Rezultatele constientizabile ale experientei traite sunt folosite in activitatea zilnica pentru dezvoltarea participantului, pentru o imbunatatite a trairilor propii si a relatiilor cu ceilalti, cu societatea.

Contribuie la ridicarea nivelului de constiinta prin trecerea de la starea de somn a constiintei sau de constiinta specifica starii de veghe,la alte nivele ale constiintei. Omul este mai mult decat ceea cu ce se identifica, este mai mult decat boala sa, decat rolul social, decat calitatea de salariat, sot, sotie, bun sau rau,cel ce are, cel ce face, cel ce crede ca este.

Prin practica regulata, cel putin odata pe luna a Respiratiei Pneuma, participantul face primii pasi spre cunoasterea de sine. Prin cunoasterea de sine,constiinta se ridica la un alt nivel existential. Ne intelegem pe noi si facem primii pasi spre intelegerea celorlalti.

Sitemul pneuma presupune:

Respiratia Pneuma :

-Sesiunile cu participare largita unde participantul traieste experienta de a participa la sesiune in cadrul unul grup mai mare .

Se intra in experienta cu o intentie propie fiecarui participant. Fiind o forma de constiinta extinsa, potentialul trairii experientei si constientizarii este ridicat. Rezultatele sunt mai ample, eventualele decizii ulterioare ale participantului cu referire la intentia sa au la baza un potential ridicat de constientizare

-Sesiunile cu participare in grup restrans, 2-10 persoane, au loc la sediul cabinetului. Se folosec intre sesiunile cu participare largita, in caz de urgente spirituale si psihologice, cand solicitantul are de luat o decizie importanta care nu suporta amanare,s.a.

Rezultate deosebite au fost obtinute in diverse conflicte de cuplu, lipsa de incredere in sine, anxietate si depresie in stadiu incipient, si mediu, s.a.

-Sesiunile individuale se tin la sediul cabinetului. Se practica pentru acele persoane care au nevoie de multa intimitate, sunt in faza unui potential mai scazut de contact social, au nevoie de sustinere si suport personal.

Terapia pneuma:

-Presupune o abordare psihologica initiala in care, impreuna cu terapeutul, se lucreaza pentru a se stabili un obiectiv clar al terapiei si un proiect  pentru depasirea situatiei.

Pentru lucrul cu acel obiectiv si pentru rezolvarea problemei identificate se intra intr-o forma de constiinta amplificata prin diverse metode. Respiratia Pneuma este una din metode.

-Analiza viselor  este o tehnica profunda prin care elemente din vis sunt trecute printr-un proces de extindere a constiintei. Constientizarea este mai ampla, persoana duce aceasta constientizare in viata sa curenta .

-Programarea viselor este o tehnica prin care visam  plecand insa de la constient. Aducem astfel in sfera constienta mai multa informatie care pana in acel moment era inconstienta.

-Alte abordari:

-Regresia hipnotica in inconstientul traumatic, foloseste inductia hipnotica si tehnici de respiratie  pentru a realiza descarcarea emotionala a evenimentului traumatic ce blocheaza potentialul energetic al persoanei.

-Dansul terapeutic,are ca obiectiv trairea experentiala a emotiilor  de catre participant,constientizarea acestora,crearea de abilitati de exprimare si gestionare.

Se imbina miscarea ,respiratia,exprimarea si trairea emotiilor,constientizarea acestora prin amplificarea constiintei.Aranjamentul muzical este atent ales in scopul exprimarii si creerii de aptitudini de constientizare si gestionare a emotiilor .

Durata unei sedinte de terapie Pneuma este cuprinsa intre 50-90 minute.

Daca situatia impune terapia Pneuma se poate intercala cu sedinte de psihoterapie  clasica.

In cadrul cabinetului Psihodad, sedintele de respiratie si terapie Pneuma, sedintele de hipnoza si psihoterapie  sunt prestate pe baza de  atestate de libera practica si ofera conditiile de siguranta necesare.

Suna si programeaza-te la Cabinetul de psihoterapie PSIHODAD.

Psihoterapeut: Dan Dumitru Otrocol